Aanmelden als lid

Lid worden van handboogsportvereniging Frederik Hendrik.

Als je nog geen of weinig ervaring hebt met boogschieten moet eerst de kennismakingscursus gevolgd worden. Dit is een cursus van zes vrijdagavonden en in deze cursus maak je kennis met de beginselen van het boogschieten en proef je de sfeer van de vereniging.  Om mee te mogen doen met de beginnerscursus moet je wel minimaal 12 jaar oud zijn.

Na afloop van de cursus bestaat de mogelijkheid om lid te worden van de vereniging. Je kan dan beter leren boogschieten tijdens de beginnerstraining (ook op vrijdagavond) en je kan gaan deelnemen aan de interne en externe wedstrijden. Als je lid wordt van Frederik Hendrik, word je automatisch lid van de Nederlandse Handboogbond. Hierdoor kan je ook aan de competities deelnemen. Wees niet bang om hierover meer informatie te vragen aan leden die meer ervaring hebben met wedstrijden en competities, want die vinden het leuk om je meer te vertellen!

 

Vragen en aanmelden

Opgeven voor de kennismakingscursus kan door het invullen van dit formulier. Je zult vervolgens een bevestiging krijgen van je aanmelding. De cursus is erg populair, dus houd wel rekening met een wachttijd. Wij doen uiteraard ons best om de wachttijd tot een minimum te beperken. Ondertussen is men altijd welkom om even te komen kijken om wat meer van de sfeer te kunnen proeven en alvast de mensen te leren kennen. Ook hebben we voor de geïnteresseerden een boekje samengesteld wat alvast meer informatie over de vereniging en en het boogschieten verschaft (klik hier om het boekje te openen).

LET OP! De wachttijd voor de cursus is momenteel ongeveer 12 maanden.

Voor algemene vragen: secretariaat@frederikhendrik.nl. 

 

Zomerstop 

In de zomermaanden (juni, juli, augustus) worden er geen cursussen georganiseerd in verband met een zomerstop.

 

Ervaren schutters

Als je al ervaring hebt opgedaan met boogschieten ( je bent bijv. al eerder lid van een andere boogschietvereniging geweest) kan je via het secretariaat een verzoek indienen voor een proeftraining. De trainer maakt dan een afspraak met je om tijdens de training te kijken of jouw vaardigheid voldoende is om de kennismakingscursus over te slaan. Het secretariaat bereik je op secretariaat@frederikhendrik.nl.

 

Kosten

De volgende bedragen en voorwaarden gelden voor het lidmaatschap:

Het cursusgeld bedraagt € 35,- inclusief het gebruik van de materialen.

Per 1 augustus bedraagt dit € 50,-

Inschrijfgeld: € 10,-.

Bondscontributie: volwassenen: € 68,- per jaar, onder  18: € 34 – per jaar.

Clubcontributie: € 15,- per maand, tot 21 jaar en 65 + € 11,25.

Ook belangrijk: Leden mogen tot maximaal 3 maanden gebruik maken van de beschermingsmiddelen en tot maximaal 6 maanden van het schietmateriaal van de vereniging. Na het verstrijken van deze termijnen moeten zij gebruik maken van eigen materiaal.