Aanmelden als lid

Lid worden van handboogsportvereniging Frederik Hendrik.

Als je nog geen of weinig ervaring hebt met boogschieten moet eerst de kennismakingscursus gevolgd worden. Dit is een cursus van vier vrijdagavonden en in deze cursus maak je kennis met de eerste beginselen van het boogschieten en proef je de sfeer van de vereniging. Deze cursus kost € 25,- inclusief het gebruik van de materialen. Om mee te mogen doen met de beginnerscursus moet je wel minimaal 12 jaar oud zijn.

Na afloop van de cursus bestaat de mogelijkheid om lid te worden van de vereniging. Je kan dan beter leren boogschieten tijdens de beginnerstraining (ook op vrijdagavond) en kan je gaan deelnemen aan de interne en externe wedstrijden. Als je lid wordt van Frederik Hendrik, word je automatisch lid van de Nederlandse Handboogbond. Hierdoor kan je ook aan de competities deelnemen. Wees niet bang om hierover meer informatie te vragen aan leden die meer ervaring hebben met wedstrijden en competities, want die vinden het leuk om je meer te vertellen!

Opgeven voor de kennismakingscursus kan door het invullen van dit formulier. Je krijgt dan een bevestiging van je aanmelding. De cursus is erg populair, dus houd wel rekening met de kans dat je niet meteen kan starten. Wij doen uiteraard ons best om de wachttijd tot een minimum te beperken. Ondertussen is men altijd welkom om even te komen kijken om wat meer van de sfeer te kunnen proeven en alvast de mensen te leren kennen. Ook hebben we voor de geïnteresseerden een boekje samengesteld wat alvast meer informatie over de vereniging en en het boogschieten verschaft. (Het boekje downloaden).

Zomerstop 

In de zomermaanden (juni, juli, augustus) worden er geen cursussen georganiseerd in verband met een zomerstop. De data van de cursussen na de zomerstop worden eind augustus gepubliceerd.

Ervaren schutters

Als je al ervaring hebt opgedaan met boogschieten ( je bent bijv. al eerder lid van een andere boogschietvereniging geweest) kan je via het secretariaat een verzoek indienen voor een proeftraining. De trainer maakt dan een afspraak met je om tijdens de training te kijken of jouw vaardigheid voldoende is om de kennismakingscursus over te slaan. Het secretariaat bereik je op secretariaat@frederikhendrik.nl.

Vragen en aanmelden

Voor het aanmelden van de cursus kun je dit formulier invullen.

Voor algemene vragen: secretariaat@frederikhendrik.nl. 

Kosten

Met ingang van 1 juli 2018 gelden de volgende bedragen/voorwaarden voor het lidmaatschap:

Zoals eerder genoemd bedraagt het cursus geld € 25,-.

Inschrijfgeld: € 10,-.

Bondscontributie: volwassenen: € 58,- per jaar, onder  18: € 29,- per jaar.

Clubcontributie: € 14,- per maand, tot 21 jaar en 65 + € 10,50.

Ook belangrijk: Leden mogen tot maximaal 3 maanden gebruik maken van de beschermingsmiddelen en tot maximaal 6 maanden van het schietmateriaal van de vereniging. Na het verstrijken van deze termijnen moeten zij gebruik maken van eigen materiaal.