Corona maatregelen

 

 

 

 

 

 

Op deze pagina zullen aan de hand van de rijksoverheid, de NHB en de NOC*NSF de corona maatregelen zo overzichtelijk mogelijk worden gepresenteerd.


Update 25 februari 2022

 • Geen restricties meer voor de openingstijden van de bar
 • Het coronatoegangsbewijs vervalt, dus je hoeft geen QR-code meer te laten zien

Update 18 februari 2022

Naar aanleiding van de persconferentie zijn er nog een aantal versoepelingen doorgevoerd:

 • De bar mag open tot 01:00 uur ipv 22:00 uur
 • Er geldt geen vaste zitplaats meer in de kantine
 • Je hoeft geen mondkapje meer te dragen
 • De verplichte 1,5 meter vervalt: alle schietbanen kunnen dus weer gebruikt worden

Een coronatoegangsbewijs (de QR-code) is nog steeds verplicht.


Update 14 januari 2022

Na weer een maand gesloten te zijn mogen we onze deuren weer openen!

We zullen weer op onze reguliere openingstijden open zijn, helaas wel met nog een aantal beperkingen.

 • De bar moet dicht blijven.
 • 1,5 meter afstand is overal, ook aan de schietlijn, verplicht.
 • Mondkapjes zijn voor iedereen, ook vrijwilligers, verplicht te dragen. Ze mogen alleen af tijdens het schieten zelf, aan de schietlijn.
 • Het coronatoegangsbewijs is nog steeds verplicht bij het betreden van het clubgebouw. Bij binnenkomst moet je dus je QR-code laten scannen bij de toezichthouder. Vrijwilligers die in functie aanwezig zijn, hoeven hun bewijs niet te laten zijn.
 • Publiek is niet toegestaan, dus helaas ook ouders/verzorgers niet.

Update 18 december 2021

Met veel verdriet moeten we mededelen dat de vereniging weer volledig gesloten is, tot in ieder geval 14 januari.

We willen iedereen alvast fijne feestdagen wensen en een gelukkig, gezellig en gezond nieuwjaar! 

Hopelijk zien we elkaar weer in goede gezondheid, na de lockdown.


Update 26 november 2021

Helaas… tot in ieder geval 18 december mag er na 17:00 geen amateursport meer plaatsvinden. Dit betekent dat de dinsdag-, woensdag- en vrijdagavond komende drie weken komen te vervallen.

Wel zullen wij daarom komende weken in het weekend ruimere openingstijden hebben. Op deze momenten is ook de bar open. Wel moet je nog steeds een geldig corona toegangsbewijs kunnen laten zien.

Op zaterdag 4 december en zaterdag 11 december zal de vereniging open zijn van 13:00 tot 17:00. P.s. pakjesschieten is verplaatst naar zaterdag 4 december van 13:00 tot ongeveer 15:00, en hierdoor vervalt dan de mogelijkheid tot vrij schieten.

Op zondag 5 en zondag 12 december zal de vereniging extra open zijn na het kruisjesschieten, namelijk van 15:00 tot 17:00. 

Overige maatregelen:

 • 1,5 meter afstand tijdens het sporten (houd dus een baan vrij tussen jou en andere schutters)
 • monkapjesplicht: in de hele accomodatie ben je verplicht een mondkapje te dragen, behalve tijdens het schieten zelf
 • publiek/ouders zijn nog steeds niet toegestaan
 • in de sportkantine moet gebruik worden gemaakt van een vaste zitplaats

Update 12 november 2021

Helaas loopt het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames toch weer op, en vandaar dat er afgelopen tijd weer wat maatregelen zijn bijgekomen.

 • Om het clubgebouw te betreden moet je in het bezit zijn van een geldig coronatoegangsbewijs (vanaf 18 jaar). Een vrijwilliger zal iedere clubavond de QR-codes scannen.
 • Onze kantine moet helaas vanaf 20:00 gesloten zijn. Dit betekent dat de kantine alleen op zondagochtend open zal zijn en hierbij moet er weer gebruik worden gemaakt van een vaste zitplaats.
 • Publiek (en dus ook ouders) zijn ook weer niet toegestaan bij trainingen en wedstrijden.
 • Verder geldt er weer een dringend advies om na het sporten weer anderhalve meter afstand van elkaar te houden.
 • Naast deze maatregelen blijven ook de basismaatregelen belangrijk, blijf met klachten thuis en blijf voorzichtig.

Deze maatregelen gelden in ieder geval tot en met 3 december.


Update 9 september 2021

De vereniging is gelukkig alweer een paar maanden open en we vinden het fijn om iedereen weer lekker te zien schieten. Op dit moment gelden er wel nog steeds een aantal basisregels (afstand houden, aanmelden bij binnenkomst via het inschrijfformulier etc). Gelukkig is de bar wel alweer een paar maanden open en mogen er ook weer bezoekers komen! Na de volgende persconferentie van de rijksoverheid zullen we in de gaten houden of dit nog veranderen betekenen voor onze vereniging.


Update 17 mei 2021

Na lang wachten is het eindelijk zo ver: de vereniging is vanaf 19 mei weer open en iedereen is welkom om weer te komen schieten. Wel worden alle leden geacht zich aan de geldende coronamaatregelen te houden. Iedereen heeft een email ontvangen van het secretariaat met daarin het plan om veilig op te kunnen. Hieronder nogmaals de maatregelen:

 • Bij binnenkomst dien je na het ontsmetten van de handen je aan te melden via het inschrijfformulier. Hierop noteer je je naam, de tijd dat je binnenkomt, de tijd dat je vertrekt en of je voldoet aan de gezondheidscheck (de gezondheidscheck is ook te vinden bij binnenkomst).
 • Verder zijn op vrijdagavond de aparte tijdsblokken voor jeugd en beginners opgeheven. Iedereen is nu welkom vanaf 20:00, maar als het te druk wordt zullen de jeugd en beginners voorrang krijgen (tot uiterlijk 21:00)!

De overige corona maatregelen:

 • Blijf thuis als je ziekteverschijnselen hebt.
 • Hou altijd anderhalve meter afstand van elkaar (ook in de hal en op het toilet). 
 • Kom alleen om te schieten en blijf niet ‘hangen’ na de training.
 • Als je positief bent getest nadat je op de vereniging bent geweest, laat het z.s.m. aan het bestuur weten zodat er de nodige maatregelen genomen kunnen worden.
 • Maak gebruik van de mogelijkheid om je handen te desinfecteren.
 • Maak gebruik van de aangegeven looppaden en volg de aanwijzingen van de toezichthouder op.
 • Materiaal opbouwen aan de aangewezen tafels.
 • Maak gebruik van eigen materiaal, trek je eigen pijlen en houd voldoende afstand bij het pijlen halen. Schutters zonder eigen boog volgen de aanwijzingen van de toezichthouder op.
 • Als het aantal schutters het onmogelijk maakt om de anderhalve meter te respecteren, kan je gevraagd worden om te wachten tot er plek is.
 • Hou het veilig en gezellig voor jezelf en de andere schutters.
 • Neem een flesje water mee voor tijdens de training indien je hier behoefte aan hebt (de bar is op dit moment nog wel gesloten).
 • Schiet alleen op de banen die hiervoor beschikbaar gesteld zijn en met maximaal 2 mensen per baan.
 • Er mogen maximaal 30 mensen aanwezig zijn op de vereniging als er op 18 meter geschoten wordt. Wanneer er op uitsluitend 25 meter wordt geschoten is dit aantal 20.
 • Publiek (dus ook een ouder/verzorger) is niet toegestaan.
 • Draag een mondkapje, tenzij je aan het schieten bent. 
 • De sleutelhouder die de vereniging opent is de toezichthouder tot het moment dat er een bestuurslid aanwezig is. 

Openingstijden i.v.m. corona

Woensdag: zaal open 19.45; start 1/3-pijl wedstrijd 20.00 uur. Hiernaast is er mogelijkheid tot vrije training. Bij een te groot aantal deelnemers wordt op 18 meter geschoten.

Vrijdag: 18 meter training. Zaal open 19.15; start individuele training: 19.30. Beginners en jeugd hebben voorrang tussen 19.30 en 21.00. 

Zondag: zaal open 10.15 uur. Start Kruisjesschieten 10.30 uur. Bij een te groot aantal deelnemers wordt op 18 meter geschoten.

We wensen iedereen weer veel schietplezier! Bij vragen of opmerkingen rondom de coronamaatregelen kan altijd gemaild worden naar secretariaat@frederikhendrik.nl.

Voor meer informatie over schieten in tijden van corona kan er ook meer informatie worden gevonden op de website van de NOC*NSF en op de website van NHB.


Update 13 april 2021

De lockdown wordt verlengd tot in ieder geval 11 mei.

Update 22 maart 2021

De lockdown wordt verlengd tot in ieder geval 20 april.

Update 8 maart 2021

De lockdown wordt verlengd tot in ieder geval 31 maart.

Update 23 februari 2021

De lockdown wordt verlengd tot in ieder geval 15 maart.

Update 14 december 2020

Van 15 december 2020 tot en met 19 januari 2021 zal de vereniging gesloten zijn.

Update 1 december 2020

Vanaf vandaag is het verplicht mondkapjes te dragen in het verenigingsgebouw, tenzij je aan het schieten bent, pijlen haalt of wacht op je schietbeurt. Maar bij binnenkomst of het verlaten van het gebouw, of een langere pauze moet een mondkapje gedragen worden. Wij volgen hierin de richtlijnen van de NOC*NSF en de NHB. Voor meer informatie zie https://nocnsf.nl/coronavirus-en-sport of bekijk de NHB nieuwsbrieven
 
Ook mogen toeschouwers of begeleiders (hier vallen ook ouders onder) helaas niet meer mee naar binnen. Publiek is vanuit de overheid niet toegestaan. Het is dus ook niet toegestaan om naar de club te komen ‘voor de gezelligheid’, het is nu helaas noodzaak dat je alleen komt om te trainen. Kijk voor meer informatie een maatregelen vanuit de overheid op https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19.
 
Update 14 oktober 2020
 
Ten eerste mogen ten allen tijde maximaal 30 mensen aanwezig zijn op de vereniging. Hier voegen wij aan toe dat tijdens 25-meter wedstrijden (dus op zondag tijdens het kruisjesschieten en tijdens de 1-pijl op woensdag) maximaal 20 mensen aanwezig mogen zijn. Dit doen we zodat wij zeker met zekerheid de afstand te kunnen bewaren. Dit kan betekenen dat je even moet wachten voor dat je binnen mag komen, of dat je gevraagd wordt ruimte te maken voor andere schutters, mocht het te druk worden.
 
Overal moet nu de 1,5 meter afstand bewaard worden, dus ook aan de meet! De banen zullen hiernaar ingericht worden. Dit betekent dat de banen om en om in gebruik zullen zijn, zodat er maximaal 7 schutters tegelijk kunnen schieten. De overige banen zijn afgezet met rood lint en hier mag dus niet geschoten worden.

Wedstrijden en competitie

Voor meer informatie over de competitie 2020-2021 zie https://www.frederikhendrik.nl/indoor-competitie-2020-2021/.

Ook het Koningschieten wordt hierdoor onzeker, hiervoor wachten wij het verloop van de maatregelen af en ook hiervoor volgt later meer informatie.

Update: helaas kan het Koningschieten dit jaar geen veilige doorgang hebben, en is dus voor het jaar 2020 gecanceld.

Openingstijden i.v.m. corona: zie boven aan pagina

Belangrijk

Naast de overige regels opgesteld door de overheid, moeten we ons ten alle tijden aan de basisregels houden. Dus was je handen regelmatig, blijf thuis en laat je testen bij klachten en houdt anderhalve meter afstand van anderen.

Het blijft belangrijk dat er te allen tijde een toezichthouderaanwezig is die eindverantwoordelijk is voor het naleven van de regels en het bijhouden van de aanwezigen. Deze is te herkennen aan een rode armband met de witte letter C. Voor vragen of opmerkingen die dag kan je je bij deze persoon melden.

We hopen en verwachten dat iedereen zijn/haar verantwoordelijkheid neemt en zorgt dat er genoeg afstand wordt bewaard, zodat iedereen veilig kan blijven trainen.